Ervaringen

Enkele reacties en ervaringen van de cliënten van Voetbalans

CHI-VITALIZER  mei 2014 Door de spierziekte ALS zit ik sinds 2013 de gehele dag in een elektrische rolstoel. Daardoor kan ik nog het nodige werk verrichten en ben ik redelijk mobiel. Nadelen zijn er meer, zoals uiteraard gebrek aan beweging en als gevolg daarvan een verslechterde spijsvertering en een minder goede bloedsomloop. Daar valt niets of maar weinig aan te doen. Totdat een jaar geleden Tonneke mij adviseerde eens de Chi Vitalizer te gebruiken. De voordelen klonken mij goed in de oren en zo gezegd zo gedaan. Vanaf het moment dat ik daarmee begon kijk ik dagelijks uit naar het kwartiertje met m’n voeten op de Chi- Vitalizer. Ik gebruik het apparaat meestal vroeg in de avond en na de ‘ behandeling’ voel ik me een stuk vitaler, alsof ik een fikse wandeling heb gemaakt en m’n longen vol frisse zuurstof heb gesnoven. Het gevoel dat je overhoudt is niet vreemd, want je hele lichaam wordt vanuit de ruggengraat op een milde wijze losgeschud, de bloedsomloop wordt bevorderd en je spijsvertering krijgt een stimulans. Een lekker ontspannen gevoel houd je er aan over. Kortom, hartelijk dank voor je advies Tonneke!  Marcel Verharen

Algemeen aug. 2013: In een moeilijke periode hebben de behandelingen bij Tonneke me ontspanning en rust gebracht. Een prettige plek en een prettig mens! Karin Van Gerven, Goirle

Burn-out: Door de Arbo-arts werd ik naar een psycholoog gestuurd. Aangezien die een wachttijd van drie maanden had, ben ik eerst bij Tonneke te raden gegaan. Zij heeft mij wekelijks gemasseerd. In het begin voelde ik me alleen gedurende de massage lichter, even niet het zwarte gat. Geleidelijk aan bleef het zwarte gat langer weg. De gesprekken met Tonneke en haar adviezen hebben mij goed geholpen. Toen ik na drie maanden een afspraak kreeg bij de psych was ik inmiddels opgeknapt en weer volledig aan het werk, Op advies van Tonneke ben ik er toch naar toe gegaan. De Psycholoog kan met mij bekijken hoe ik kan voorkomen dat ik weer over mijn grenzen ga. P.v.E te Tilburg

KINDEREN: Onze zoon (6 jaar) is vanaf zijn 3e jaar een slechte slaper, dat wil zeggen dat hij enkele malen per nacht wakker wordt. Hij slaapt altijd goed in, in zijn eigen bedje, maar na middernacht begint het spoken. Hij wil dan het liefst bij ons in bed, omdat hij in de nacht liever niet alleen slaapt en heel onrustig is. Dit is natuurlijk niet wenselijk en al helemaal geen goed recept voor de nachtrust van een jong gezin. We hebben van alles geprobeerd om zijn slaapcyclus beter te laten verlopen, maar vaak zonder gewenst resultaat. Uiteindelijk (ten einde raad) zijn we een aantal keer achter elkaar bij Tonneke gekomen voor een ontspannende voetmassage van onze zoon. Hij vond het heerlijk, lag al gapend op de massagebank. Tonneke heeft veel ervaring met (kleine) kinderen en dat merk je, hij was direct op zijn gemak. Het slapen gaat steeds beter en de onrust neemt ‘s nachts af. Zeker de moeite waard voor de vele ouders die met ditzelfde probleem kampen. Een aanrader. Bedankt Tonneke! M.v.d.B nov. ‘17

Zwangerschap – Stuitligging met Moxatherapie bij 35 weken zwangerschap.
Vandaag 35 weken en 6 dagen. Het is niet te geloven maar de baby lag goed en nog wel binnen één week!  Hij is zelf gedraaid en nu hopen we dat hij snel indaalt.
Nogmaals ontzettend bedankt voor je hulp en adviezen. Ik zeg het zeker voort! 1-11-17 L. Aarts

Zwangerschap – Stuitligging met Moxatherapie vanaf 34 weken + 4 dagen. Wij hebben vandaag (36 wk + 2 dg.) de liggingsecho gehad en de baby is gedraaid met haar hoofdje naar beneden! Ik ben ontzettend opgelucht en wil je heel erg bedanken voor de hulp. Ik ben ervan overtuigd dat dit er mede voor heeft gezorgd dat ze zelf is gedraaid. Ontzettend fijn! Ik wil je heel erg bedanken voor de hulp en als ik nog klachten oid krijg of de baby in de toekomst, dan weet ik je te vinden. Sept. 2017       Shari Daems

Zwangerschap – Stuitligging: Onze zoon lag helaas met 32 weken nog in een stuitligging. Omdat ik graag natuurlijk wilde bevallen en vooral een keizersnede door een stuitligging wilde voorkomen, ben ik op internet gaan zoeken naar mogelijkheden. Daarbij kwam ik ook Moxatherapie tegen en vond ik Tonneke haar website. Ik heb direct een afspraak gemaakt en ik had meteen het gevoel dat het diezelfde avond had gewerkt. Dit werd bij de volgende echo bevestigd, hij had zich gedraaid. Ik ben na 41 weken van een gezonde zoon bevallen middels een natuurlijke bevalling op 20-9-2015!
Groet Janneke

Zwangerschap – Stuitligging: Mijn baby lag met 33 weken nog in stuit en ik heb bij jou twee behandelingen gehad in december. Ik wilde je nog hartelijk bedanken voor de snelheid waarmee ik bij je terecht kon (ook al was het tussen de feestdagen door!)
en laten weten dat de behandelingen het gewenste resultaat hebben gehad. Met de afspraak voor de versie bleek dat ze netjes met haar hoofdje naar beneden was gaan liggen! Dus nogmaals super bedankt!!
Ik ben inmiddels 29 januari 2014 bevallen van een gezonde dochter Chloé Esmee via de natuurlijke weg! Simone Kras te Tilburg

Zwangerschap – Overtijdsbehandeling:  sept. 2013        Jaah, het is gelukt! Zaterdagochtend begonnen al weeën, maar die vielen stil. Zondagochtend opnieuw en uiteindelijk is ons meisje om 13.00 uur geboren. Helemaal blij! Dank voor de ontspanning en extra stimulans afgelopen week. Het was net dat extra zetje wat we nodig hadden! Groetjes Jetske

Zwangerschap – Overtijdsbehandeling: Enige weken voor mijn uitgerekende datum kwam ik via internet terecht bij Tonneke Hermans. Ik zocht naar een pedicure en zag op haar site de behandelingen voor voetreflexologie staan en dan nota bene ook nog voor zwangeren! Dit wist ik helemaal niet en dacht daar neem ik het nog even van voordat de bevalling zich aankondigt. Zeker toen ik ook vernam dat het voor bekkenklachten en nog vele andere klachten kon helpen maar ook gewoon als een heerlijke ontspanning! Afspraak heb ik meteen gemaakt en heerlijk genoten van de behandeling(en). Rond de 39 weken mocht voor mij de bevalling wel komen (zeker aangezien ik bij mijn eerste twee kinderen ook ruim voor de uitgerekende datum al was bevallen), zo “lang” had ik nog nooit zwanger rondgelopen. Tonneke gaf aan dat ze het met voetreflexologie kon proberen op te wekken…heel interessant en ik dacht meteen doen! Ik was er klaar voor….tijdens de behandeling was al uniek om te ervaren hoe het kindje in de buik reageerde…alleen de kleine was er nog niet klaar voor. Ik maakte nog een nieuwe afspraak om het gewoon nog een keer te proberen na 40 weken…Zaterdagochtend 9-10-2010 om 11:00 uur lag ik weer lekker bij Tonneke en ik zei tegen haar…nu ga ik echt voor de mooie datum van 10-10-2010! Laat maar komen. Tijdens die behandeling bleef de kleine een stuk rustiger. Heel die dag en avond heb ik mij heel goed gevoeld en ben lekker naar bed gegaan. Om 01.45 uur werd ik wakker en wist toen 10-10-2010 gaat lukken! Wat een mooie datum om dan na twee mooie zonen een dochter, Noortje, te krijgen op 10-10-2010 en dan nog wel op zondag. Een echt zondagskind en wie weet dankzij de stimulatie van Tonneke??? Maartje P. te Tilburg

Zwangerschap – bekken- en schaambeenklachten: Ik was ongeveer 21 weken zwanger en kreeg ineens enorme pijn in m’n bekken en m’n schaambeen. Ik ben van alles gaan proberen. Eerst naar de Osteopaat, maar dat werkte niet. Toen naar de Fysiotherapeut. Die vertelde dat ik last had van  verweking van mijn bekken. Er waren wel wat oefeningen voor en dat hielp wel een beetje, maar naar mijn idee niet genoeg. Inmiddels liep ik al zoveel weken met zo’n enorme pijn. Aankleden ging alleen nog maar zittend. En lopen kon alleen nog maar korte stukjes. Inmiddels was ik ook een bekkenband gaan dragen in de hoop de druk op m’n schaambeen een beetje te kunnen verlichten.
Toen ik zo’n 30 weken zwanger was, attendeerde een vriendin mij op voetreflextherapie bij Tonneke. Met het idee baadt het niet dan schaadt het niet, heb ik meteen een afspraak gemaakt bij haar. Het was erg fijn dat ik zo snel terecht kon bij haar. De behandeling was heel ontspannend. Dat was erg fijn want van al die pijn werd ik behoorlijk gestrest. Maar tot mijn grote verbazing werd de pijn na een paar dagen stukken minder. Ik was zo blij! Daarna heb ik me nog een aantal weken door Tonneke laten behandelen en uiteindelijk was de pijn helemaal weg! Ik kon weer alles doen. Fietsen, lopen, etc. Dus de laatste weken van m’n zwangerschapsverlof heb ik nog een heerlijke tijd gehad! Denise H. te Tilburg

Zwangerschap – bekkenpijn: Tijdens mijn zwangerschap had ik klachten zoals rugpijn, bekkenpijn en aanverwante klachten. Vanwege mijn dikke buik was het niet mogelijk om fysiotherapeutische behandelingen te doen, dus op basis van goede referenties heb ik een aantal voetreflexbehandelingen ondergaan. Dit tot grote tevredenheid. Naast dat het een zeer ontspannende ervaring is, waren de klachten enkele dagen beduidend minder en kon ik enkele nachten weer een stuk beter slapen. Ik kan het iedereen, maar zwangere vrouwen in het bijzonder, aanraden. Lisette v.d.P te Tilburg

Zwangerschap – Stuitligging juli 2012 Toen tijdens de liggingsecho (inmiddels 36 weken zwanger) onverwacht bleek dat ons kindje met het hoofd naar boven lag, was dit echt wel even schrikken. De volgende dag zou ik voor verder onderzoek naar het ziekenhuis moeten. Ik had al wel eens van voetreflextherapie gehoord bij een stuitligging en omdat ik hier een goed gevoel bij heb wilde dit dan ook graag snel proberen. Via een foldertje bij de verloskundige ben ik bij Voetbalans terecht gekomen. Toen ik Tonneke diezelfde middag belde, kreeg ze het nog geregeld dat ik de volgende ochtend, nog voor de controle in het ziekenhuis, bij haar terecht kon. Dit was voor mij echt een opluchting.  Ze heeft een behandeling uitgevoerd waarbij de energie naar beneden werd gericht en het kindje mogelijk uit zich zelf zou gaan draaien, dit middels stimulatie van een aantal drukpunten en Moxatherapie. Bij controle in het ziekenhuis bleek ons kindje al wat gedraaid te zijn en lag nu volledig dwars. Voor de volgende controle ben ik nogmaals voor een behandeling naar Tonneke gegaan en heb ik zelf, samen met mijn partner, Moxatherapie toegepast.
Een week later bleek ons kindje met het hoofdje naar beneden te liggen en is
daarna niet meer gedraaid. Enkele weken later is, middels een voorspoedige bevalling, onze dochter geboren, helemaal gezond en wel. Anouk v.d. W. uit Tilburg

Vermoeidheid In verband met vermoeidheidsklachten ben ik terecht gekomen bij Voetbalans in Tilburg. Hier heb ik ongeveer 8 behandelingen ondergaan met een positief resultaat. Na elke behandeling kon ik merken dat het een reactie had veroorzaakt in mijn lichaam, wat zich uitte in bijvoorbeeld vermoeidheid direct na de behandeling of juist meer energie, veranderde stoelgang. Vaak was ik een stuk emotioneler bij bijvoorbeeld het kijken van een film en na de eerste paar keer moest ik ‘s nachts veel transpireren. In verband met een verhuizing naar het buitenland moest ik helaas de behandelingen stopzetten, maar dankzij de behandelingen die ik heb gehad merk ik een groot verschil in hoe ik me voel ten opzichte van voor de behandelingen.  Ik heb me altijd erg prettig gevoeld bij Voetbalans en keek dan ook altijd uit naar de volgende behandeling! Ik zit nu een stuk beter in mijn vel en heb veel meer energie! Bedankt! R N. te Tilburg

Neuropathie na chemokuren Mei 2013 Gedurende chemokuren tot een maand na de laatste, kreeg ik in toenemende mate last van tintelingen, ongevoeligheid van de huid, krampen en inwendige pijnprikkels in polsen en handen en enkels en voeten.  De oncoloog gaf aan dat de klachten binnen ongeveer een jaar zouden verdwijnen of sterk verminderen. Om niet af te wachten maar actief aan mijn herstel te kunnen werken ben ik op zoek gegaan naar mogelijke opties voor een ondersteuning ( versnelling) van dit herstelproces. Zo las ik, dat voetreflextherapie verlichting kon geven bij deze klachten.  Via internet Tonneke Hermans als erkend therapeute gevonden en een eerste afspraak gemaakt.Na de eerste behandeling ging ik op de grond staan met mijn blote voeten, en tot mijn vreugde voelde ik de grond en dat al mijn tenen de vloer raakten. Mijn balans was weer terug.Een paar uur later was dit weer voorbij, maar het gaf voldoende kracht en vertrouwen dat het in de toekomst weer goed zou komen. En het is goed gekomen. Anja B. te Tilburg

Neuropathie na chemokuren Mei 2013. In december 2011 werd ik geconfronteerd met borstkanker. Er volgde de nodige operaties en omdat ik de pech had om twee verschillende tumoren te hebben, moest ik in een behandeltraject wat 15 maanden ging duren, een hele
klus dus. Na 8 chemokuren volgden er 25 behandelingen met immunotherapie. Al snel kreeg ik last van mijn voeten, het gevoel alsof je continu met een verfrommelde sok aan loopt. Ik ging moeilijk lopen, had veel pijn en voelde me onzeker, moest bv echt goed kijken of mijn voeten op de pedalen van mijn fiets stonden want dat voelde ik niet. Pijn had ik vooral ’s nachts, alsof er met dolken in mijn voet werd gestoken.

Eerst naar de fysiotherapeut waar ik een tens-apparaatje kreeg. Was wel omslachtig, omdat het lastig is met schoenen aandoen en je continu verbonden bent met kabels. Van
fysiotherapiecentrum Stuivesant kreeg ik het adres van Voetbalans, omdat zij iemand kenden die daar veel baat bij had gehad. Dus ik dacht, baat het niet dan schaadt het ook niet. Ik liet me informeren door Tonneke en ging starten met de behandeling. Na 1 sessie was ik al van de pijn af, wat een genot, nu de rest nog. In totaal ben ik 14 keer bij
Tonneke geweest. Ik ervoer de sessies als prettig, rustgevend, soms wat pijnlijk, maar wat het belangrijkste is, het werkte!!!

Intussen ben ik 6 weken klaar met kuren, de neuropathie is niet helemaal over maar wel voor 95% en die overige 5% daar valt mee te leven! Tonneke bedankt voor je hulp.  Myriam van den Brand, Tilburg