Behandelingen

Reflexzonetherapie is een natuurlijke vorm van genezen en is complementair aan de reguliere gezondheidszorg. Om die reden dient er altijd overleg te zijn met de behandelend arts, verloskundige of specialist. Wij onderscheiden de hier onderstaande massages:

NEUROLOGISCHE massages (bij acute klachten) 
Bij acute klachten beginnen we met neurologische behandelingen. De voet heeft ongeveer 30.000 zenuwuiteinden. Door massage worden deze geprikkeld. Het corresponderende orgaan dat met die zenuwuiteinden verbonden is, wordt via de betreffende zenuwbaan gestimuleerd. Hieronder vallen de volgende massages:

 • Nieren en blaas
 • Hoofd
 • Spijsvertering
 • Lymfedrainage
 • Ademhaling
 • Hart- en bloedvaten
 • Wervelkolom met spieren en gewrichten
 • Neuroreflex
 • Hormonen

Massage bij kanker Kanker is een ingrijpende ziekte. Tijdens het intensieve proces van onderzoek, diagnose en behandeling staat voor iemand de wereld op zijn kop, wat angst verdriet en onzekerheid geeft. De ziekte heeft een grote impact op het dagelijks leven, maar ook op de beleving van het eigen lichaam.

Veel mensen met kanker voelen zich verraden door hun lichaam. De ziekte heeft dus zowel een fysieke als ook een emotionele en sociale impact.

Tijdens dit traject kan ik ondersteuning bieden aan de cliënt en bijdragen aan het herstellen van de balans tussen lichaam en geest.

Het effect is…. zich weer mens te voelen!  Door de massage gaat de kanker niet sneller groeien of verspreiden, ook geneest de kanker niet door massage! Wat gebeurt wel? Mensen die leven met kanker kunnen veel baat hebben. Alleen al de ontspanning, weer aangeraakt worden op een prettige manier en géén medische afspraak.

Zwangerschapsmassages
Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. De specifieke massages zijn erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren. Lichamelijk en geestelijk. Het is een goede voorbereiding op je bevalling. Na de bevalling helpt de behandeling je weer om op krachten te komen en sneller de (hormonale) balans terug te vinden.

Chinflex® massages
Achter de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) zit een holistisch mensbeeld waarin lichaam – geest – emotie een eenheid vormen. Emotionele problemen zoals verdriet kunnen orgaanproblemen en mentale problemen geven. Achte de TCG zit een hele filosofie. Er zijn bepaalde verschillen tussen de Oosterse en Westerse voetmassage. Zo combineren de Chinezen de reflexzones met de meridiaanpunten en acupunctuurpunten. Ze masseren het onderbeen en de knieën altijd mee, waardoor er een hele goede doorstroming op gang komt en het effect van de voetreflexbehandeling vele malen groter wordt. De Chinezen blijken totaal andere massagegrepen te gebruiken dan in het Westen gebruikelijk is.

Zo kennen ze enkele specifieke punten, zoals het punt voor slapeloosheid en het diabetes punt. Ook werken we met de 5 elementen en de Chinese orgaanklok.

Deze geneeskunde is niet alleen bedoeld om mensen met ziekte te genezen, maar ook bedoeld om mensen tot op hoge leeftijd gezond te houden.

Cupping
Een methode waarbij via het vacuüm zuigen van de huid, blokkades op een effectieve manier worden opgelost. Ook deze techniek wordt al vele duizenden jaren met goede resultaten toegepast in de Chinese Geneeskunde. Kan als onderdeel van de neurologische massage worden toegepast.

Tuina massages
Tuina massage is een zelfstandige therapie vorm, maar is tevens een mooie aanvulling op andere Oosterse en Westerse massagetechnieken. In China – Beijing, aan de Universiteit aldaar, leerde ik de hoofdmassage, buik- en rugmassage volgens de Tuina.

KINDER massages
Als reflexzonetherapeut krijg ik regelmatig kinderen in de praktijk. Omgaan met kinderen vraagt een heel specifieke aanpak. En goede verstandhouding met het kind opbouwen is belangrijk, zodat er een wederzijds vertrouwen ontstaat. Behandelingen die zoal vaak voorkomen zijn:

 • Opbouwen van zelfvertrouwen
 • Vage buikklachten – darmklachten zoals obstipatie
 • Emoties in balans
 • Lemniscare massage
 • ADHD massage
 • Spierontspanning
 • Slaapproblemen
 • Zindelijkheid
 • Faalangst

ENERGETISCHE massages bij chronische klachten:
Meridiaanmassage
De mens heeft naast het bloedvaten- en lymfestelsel ook energiebanen het zgn. meridianenstelsel. Meridianen transporteren levensenergie naar de bijbehorende organen. In de meridianen kunnen storingen optreden die we blokkades noemen. Door te masseren heffen we die blokkades op.

Chakramassage
Chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam. Ze vormen openingen tussen de mentale en emotionele lagen van het bewustzijn. Onverwerkte ervaringen uit het verleden liggen opgeslagen in de chakra’s en kunnen als een belemmering werken in ons huidige
functioneren. Door het masseren van de chakrareflexpunten op de voeten worden de chakra’s geharmoniseerd.

Auramassage
Deze massage is vooral bedoeld om vastzittende energie in de auralagen los te maken en te reinigen. De aura is een energieveld om elk levend wezen heen. Het laat de persoonlijke uitstraling zien en geeft ons de mogelijkheid om met de omgeving te communiceren. Het energieveld is verdeeld in zeven lagen van bewustzijn. De massage kan helpen om gedetailleerd waar te nemen, zodat blokkades en kwaliteiten die zich in de aura bevinden hanteerbaar worden.

Polariteitsmassage
Ons lichaam beschikt, net zoals de aarde, over polen die geladen zijn. Door de polariteitsmassage wordt de energiestroom tussen de polen weer op gang gebracht waardoor blokkades kunnen verdwijnen.

Metamorfosemassage
Metamorfosemassage is een eenvoudige techniek voor zelfgenezing en creatieve groei. Het bewerkstelligt verandering, metamorfose van binnenuit. Metamorfose begint bij de levensenergie. Door afstemming op deze energie ontwikkelt ze zich ook en beïnvloedt ze de spirituele energie, de mentale energie, de emoties en uiteindelijk de klachten en symptomen.

Lemniscaremassage
De Lemniscare-massage is goed toepasbaar in situaties waar de balans een extra stimulans kan gebruiken. Door het stimuleren van de samenwerking tussen de linker en rechter zijden van het lichaam en de hersenen ontstaat meer evenwicht. 

WELZIJNSMASSAGES:
Ontspanningsmassage:
In deze hectische tijd is het een weldaad voor lichaam en geest om regelmatig helemaal te ontspannen. De massage bestaat uit een reeks ontspannende en harmoniserende grepen op voeten en onderbenen en is in te zetten bij o.a. gespannenheid, stress, angsten, slapeloosheid, vermoeidheid enz. en is tevens geschikt ter introductie van andere massages. Deze massage wordt ook los van een behandelplan gegeven.

Hot Stone massage van voeten en onderbenen
De Hot Stone massage combineert de warme stenen met aromatherapie en met reflexmassage. We starten met een warm voetbad met badzout en etherische olie. Dit bevordert de doorbloeding van voeten en onderbenen. Met de warme stenen worden daarna voeten en onderbenen en specifieke reflexpunten gemasseerd. De massage zorgt voor gehele ontspanning, ontstresst, heft blokkades op, versterkt het ontgiftingsproces, vermindert zenuwpijn en verbetert de spijsvertering.

Aromatherapie en Voetmassage
Deze aromatherapeutische massage start met een warm voetenbad met badzout en etherische olie. Dit bevordert de doorbloeding van voeten en onderbenen. Indicaties: Hoofdpijn, vermoeide voeten, slapeloosheid, ontstresst. Daarna volgt een voetscrubbehandeling. Aansluitend krijgt u een voetpakking van klei met etherische olie. Voetpakkingen stimuleren de celstofwisseling waardoor afvalstoffen goed kunnen worden afgevoerd en werkstoffen gelijktijdig worden opgenomen. Het effect is zuiverend, verzachtend, ontspannend, harmoniserend, vitaliserend en mineraliserend. Pakkingen bieden ook een goede ondersteuning bij stress, huidproblemen en gewrichtsproblemen. We sluiten de behandeling af met een korte voetmassage.