Over voetbalans

Een natuurlijke geneeswijze

Als lichaam en geest in harmonie zijn, ervaren wij dit als gezondheid. Bij een verstoring van het evenwicht, spreken wij van ziekte. Ieder mens is uniek, en bij ieder mens zal zich derhalve een verstoring van het evenwicht anders uiten.

Een veilige methode van behandelen
Voetreflextherapie creëert ontspanning en this a link de harmonie tussen lichaam en geest this is a mouse over in evenwicht te brengen. Het is een veilige methode, die niet alleen naar de klachten (de symptomen van de verstoring) kijkt, maar probeert de oorzaak die er achter zit te ontdekken. Zij helpt inzicht te krijgen in welk gebied de onbalans zich manifesteert.

Wat doet Voetreflextherapie?
Een kort overzicht van wat voetreflextherapie doet:

  • creëert algehele ontspanning en welbevinden.
  • stimuleert de bloedcirculatie.
  • bevordert de zuurstof- en voedingsstofvoorziening alsmede de afvoer van afvalstoffen.
  • verbetert de zenuw- en hormoonfuncties.

De behandeling
Tijdens de behandeling kan duidelijk worden in welke gebieden het evenwicht verstoord is door het ontstaan van prikkels, pijn, jeuk, transpiratie of kleurverschil. De plaats waar dit gebeurt, geeft aan welk orgaan of lichaamsdeel uit balans is. Door die plekken wat langer te behandelen, wordt het evenwicht in het daarmee overeenkomende orgaan of lichaamsdeel herstelt. In het algemeen geldt: hoe gevoeliger een gebied is hoe meer aandacht dat gebied nodig heeft. Beide voeten worden altijd geheel behandeld (het lichaam is immers een geheel), daardoor krijgt het lichaam de kans zijn evenwicht te hervinden.

Een voetreflexbehandeling is niet alleen een prettige, maar ook een veilige methode van behandelen. Wanneer u voor de eerste voetreflexbehandeling bij ons komt, leggen wij een dossier van u aan. Klachten, leefwijze, medische