Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie is een goede aanvulling op de reguliere gezondheidszorg. Dat kun je niet los van elkaar zien, en kan alleen zó het medische circuit goed ondersteunen.

Ongeveer 5000 jaar geleden was in India en China al een behandeling door middel van drukpunten bekend en werd veel gebruikt bij pijnbestrijding. In Egypte zijn in de piramides afbeeldingen gevonden van voet- en handreflexbehandelingen.

Omstreeks 1900 heeft Dr. William Fritzgerald, bekend als iemand die zich bezig hield met orgaan behandeling- op- afstand, door drukpunten. Met deze grondbeginselen en jaren studie heeft E. Ingham een deel van de zonetherapie letterlijk “op de voet gezet”. Zo heeft deze methode, enige ontwikkelingsstadia achter zich van eeuwen oude, oorspronkelijke intuïtieve kennis geleid tot deze nu moderne therapie.

Het is een massage, door drukpunten op de voeten, die doorwerkt in het hele lichaam, zodat lichamelijke en/of geestelijke klachten verminderen of verdwijnen. U voelt zich beter in balans.

Een therapeut geneest niet, maar ondersteunt en bevordert natuurlijke processen. Door te masseren en op bepaalde punten of zones druk uit te oefenen, worden deze geactiveerd of gekalmeerd bijv. diaree dan kalmeren, obstipatie dan activeren.