Wat doet reflexzonetherapie?

  • Stimulatie van het lichaam tot het zelfgenezend vermogen.
  • Stimulatie van de circulatie in lymfe- en bloedvaten.
  • Stimulatie van het lichaam tot het ontdoen van afvalstoffen.
  • Herstel van normale functies van de organen, klieren, gewrichten.
  • Versterking van het zenuwstelsel en de hormonale functies.
  • Ontspanning bij lichamelijke en/of psychische overbelasting.

Verschil oosterse en westerse reflexzonetherapie

Voetbalans werkt met zowel de oosterse als de westerse reflexzonetherapie waarbij uitgegaan wordt een holistische benadering. Er zijn wel bepaalde verschillen. De Chinese voetreflexologie behandeld zowel de reflexzones op de voeten, de meridiaanbanen, de acupunctuurpunten en veel extra punten (zogenoemde ‘ervaringspunten’). Ook de knieën en onderbenen, waar zeer veel belangrijke acupunctuurpunten zitten, worden uitgebreid gemasseerd.  (Daarom is het verstandig om makkelijk zittende kleding aan te hebben tijdens de massage).

Door de Chinese massagetechnieken wordt het lichaam intens en volledig behandeld.

Reflexologie is als geneeswijze al eeuwen bekend. Voor zover men kan nagaan werd zij al beoefend door Egyptenaren, de Chinese volkeren en de Indianen.   Door het bewerken van de verschillende reflexzones wordt de gehele mens beïnvloed en geprikkeld tot reageren: het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd.

Doel is het herstel van het natuurlijke evenwicht, zowel lichamelijk, psychisch als sociaal . Het stimuleren van bepaalde reflexzones en punten heeft een regulerend effect op de weefsels en organen.

Natuurgeneeskundige uitgangspunten zijn hierbij:

Levenskracht.  In elk organisme is een van nature bestaande tendens tot instandhouding en zelfgenezing (ook wel levenskracht of zelfhelend vermogen genoemd) aanwezig. De reflexzonebehandeling is gebaseerd op dit uitgangspunt.

Holistisch mensbeeld. De reflexzonetherapie ziet het menselijk organisme als een eenheid van lichamelijk, psychisch en sociaal functioneren, die een hoger geheel vormt met de hem voortbrengende en in stand houdende omgeving, waarbinnen organen en orgaansystemen zich in een voortdurende wisselwerking met elkaar bevinden.